Varmt välkomna till veckans föreläsning med Utrikespolitiska Föreningen Göteborg.

Tid: den 22 september · 17:30 - 19:00
Plats: OBS Ny sal! Hörsal DRAGONEN Sprängkullsg. 19

Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén bor i Kairo och har varit svenskarnas främste rapportör kring händelserna i Nordafrika och Mellanöstern under våren och sommaren. På torsdag gästar hon UF Göteborg. Det kommer innebära förstklassig förstahandsinformation om årets, kanske årtiondets, viktigaste världshändelser och Du är välkommen!

Vilka förändringar står regionen inför? I fråga om politiska system - islam kontra liberala värderingar? Och i fråga om den geopolitiska situationen - Iran/Syrien försvagat? Israel alltmer isolerat, vad händer med fredsprocessen i Mellanöstern? Vilken ledarroll kan Turkiet komma att ta? - både geopolitiskt och som muslimsk ledstjärna. Många frågor finns - kom och ställ dina egna kring regionens utveckling.

Missa inte chansen att höra Cecilia berätta om sina unika erfarenheter från den arabiska våren!