Kenya Mpya, facilitating sustainable development in Kenya
Time: 17.30-19.00 Monday, january 28th
Place: Hörsal Sappören, Sprängkullsgatan 25

Mike Mutungi is the leader of the initiative Kenya Mpya  and the organization I Choose Life – Africa. During his lecture you will get the opportunity to learn more about  Kenya Mpya's work for sustainable democratic development in Kenya.

Kenya Mpya is a pilot initiative to involve residents in the county of Machakos in processes to develop strategic framework for development in the county and its constituencies. The strategic framework has been developed and spread,  and right now residents are getting involved in the process of identifying skills and characteristics of leaders who will be able to deliver according to these strategic frameworks.  In this way, they shall be able to claim accountability of leaders who are elected at the election in March 2013. Their experience will be shared and used throughout Kenya.

Om utvecklingen i Bhutan
Tid: 17.30-19.00 Onsdagen den 30 januari
Plats: Hörsal Sappören, Sprängkullsgatan 25

Högt upp i Himalaya ligger det lilla buddhistiska kungadömet Bhutan. Landet har länge varit månt om att behålla sin särprägel, endast ett fåtal turister per år tillåts besöka landet och TV och internet tilläts först 1999. Landet är också unikt då man hellre velat mäta sitt välstånd i bruttonationallycka  än i bruttonationalprodukt. Förutom att TV och internet introducerats har landet nyligen genomgått en politiskt utveckling; 2008 hölls de första parlamentsvalen, men först efter att folket fått provrösta i ett övningsval.

Alf Persson, ordförande för Svensk-Bhutanesiska föreningen, kommer under kvällen att berätta mer om utvecklingen i detta fascinerande land. The Swedish-Bhutan Society bildades 1986 med syftet att ”främja vänskapen mellan de bägge ländernas folk och att öka kunskapen om Bhutan i Sverige”.